Wednesday 27th March 2024

Hybride luchtverwarming met warmtepomp.


Hoe werkt hybride verwarming?

De Soper Hybrid Heater bestaat uit 3 componenten: De buitenunit, de lucht/water warmtepomp, de binnenunit met de booster en de Smart Controller. De buitenunit (warmtepomp) absorbeert warmte uit de lucht en blaast deze via de binnenunit in de gewenste ruimte. In ongeveer 80% van de gevallen kan de warmtepomp de benodigde warmte leveren.
 

De binnenunit komt in actie bij koud weer of aan het begin van de dag, wanneer de ruimte snel de gewenste temperatuur moet bereiken. Zo creëer je snel en efficiënt een aangenaam klimaat voor je werknemers en zorg je voor meer comfort. Zodra de ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt, neemt de buitenunit het weer over. De booster is verkrijgbaar in twee versies. Een volledig elektrische booster (HSE) en een gasbooster (HSG).



De Smart Controller zorgt ervoor dat de warmtepomp en de booster je ruimte zo zuinig mogelijk verwarmen. Zo bespaar je regelmatig op je maandelijkse energiekosten.



Hoe kan ik mijn commerciële ruimte zo energiezuinig mogelijk verwarmen?

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen: energie-efficiënte verwarming is de toekomst. Maar hoe pak je dat aan voor bedrijfspanden waar een compleet warmtepompsysteem een te grote investering is, of waar zonnepanelen niet beschikbaar zijn? Een warme lucht warmtepomp biedt de oplossing. Dit is precies het type situatie waarvoor Soper de Hybrid Heater lanceert! Hoe werkt het? Omdat de unit 80% van de warmtepomp gebruikt, is er slechts een minimale hoeveelheid back-upvermogen nodig. Dit garandeert een laag energieverbruik en een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.
Ideaal !

Toepassingen :
  • Industrieel pand
  • magazijn
  • garage
  • winkel
  • atelier



All-electric HSE
De HSE is een volledig elektrische variant van de hybride verwarming. Met de warmtepomp en elektrische back-up ben je 100% aardgasvrij en klaar voor de toekomst! Zeker als je zonnepanelen op het dak installeert, is het een energiezuinige oplossing om je pand te verwarmen.



Gasfired HSG
De HSG is de oplossing voor bedrijven die energiezuinig willen verwarmen, maar waar gas nog steeds beschikbaar is. In feite bieden we voor deze situaties de HSG hybride verwarmingsoplossing. Gas wordt alleen gebruikt om jou en je collega's een warme start van de dag te geven, waarna de warmtepomp het overneemt. Hierdoor wordt het gasverbruik tot een minimum beperkt en profiteer je van een aangenaam werkklimaat.



Optimaal verwarmen met de Smart Controller.

Naast de nieuwe hybride luchtverwarmer wordt deze ook geleverd met een nieuwe thermostaat - de Smart Controller. De Smart Controller zorgt ervoor dat je altijd de gewenste temperatuur bereikt tegen de beste prijs! Hoe doet hij dat?

Door de huidige prijzen in te voeren, berekent de Smart Controller de meest economische verwarmingsmodus voor jou op dat moment.


Warmtepomp.
Naast de booster en Smart controller bevat de Hybride Heater een monobloc warmtepomp die meestal zijn werk zal doen.
  • Energie besparend
  • Milieuvriendelijk
  • Constante verwarming
  • Ook koelen is mogelijk
  • Waardevermeerdering van je bedrijfspand
  • Terugverdientijd: onze specialisten kunnen u hierover adviseren
  • Subsidie mogelijk: Door het aanschaffen van een warmtepomp voor heteluchtverwarming kom je in aanmerking voor subsidie waardoor de gevraagde investering een stuk lager wordt.